A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/opstinab/public_html/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 675

 Narodna biblioteka - Vladimir Gaćinović - Opština Bileća


Narodna biblioteka - Vladimir Gaćinović

 

Osnovna djelatnost Narodne biblioteke „Vladimir Gaćinović“ Bileća je bibliotečka. Osnivač je Opština Bileća, a Biblioteka je osnovana radi obezbjeđivanja prava na slobodu izražavanja, potrebe za proširenjem  znanja i slobode pristupa informacijama i idejama sadržanim u knjigama i publikacijama.

U skladu sa tim Biblioteka je namijenjena opštem obrazovanju, informisanju i zadovoljavanju kulturnih potreba stanovništva sa područja opštine Bileća.

Ideju za osnivanje biblioteke 1933. godine pokrenula je grupa u to vrijeme najobrazovanijih Bilećana.

Dvije godine je trajalo sakupljanje knjiga da bi ta ustanova sa radom počela 1935. godine. Rad je prekinula izbijanjem Drugog svjetskog rata, tokom koga je uništen najveći broj knjiga. Biblioteka je rad obnovila 1952. godine i od tada do danas on traje neprekidno.

Direktor Narodne biblioteke „Vladimir Gaćinović“, koja se tako zove neprekidno od svoga osnivanja, trenutno je Šćepan Aleksić, po struci diplomirani žurnalista. Aleksić je, pored rada u oblasti kulture, i prozni pisac, član Udruženja književnika Srpske.

Kontakt telefon u Narodnoj biblioteci „Vladimir Gaćinović“ Bileća je 059 370 689, a mail adresa: nbiblbil@teol.net.